Sposób przygotowania

białka ubić z cukrem na sztywną pianę dodać żółtka,przesianą mąkę,migdały i na koniec olej wymieszać wylać do tortownicy i upiec w temp.180st.ok.25min.wystudzić i przekroić na cztery blaty.Kawę zaparzyć wrzątkiem,masło pokroić na kawałlki i ubić z naparem kawowym stopniowo dolewając mleko słodzone cały czas ubijać aby powstał jednolity gładki krem.ułożyć blat ciasta i kolejno smarować przygotowanym kremem.wstawić do lodówki do stężenia.Śmietanę ubić na sztywno i posmarować wierzch i boki tortu,nakładać do szprycy z płaską końcówką lub inną i dekorować ponownie schłodzić w lodówce.Kawałek masy marcepanowej zabarwić żółtym barwnikiem a pozostałą fioletowym,cienko rozwałkować zabarwione ciasto i wycinać kwiatuszki małą foremką,przy pomocy trzonka od drewnianej łyżki podnieść płatki kwiatków,z żółtej masy zrobić małe kulki i przyklejać w środku kwiatków,powstałymi fiołkami udekorować tort.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !