Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z ryżem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2/3 Szklanki
kapusta
cebula 1
mielone mięso 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z ryżem

Ryż ugotować. Kapustę włożyć do dużej miski z posolonym wrzątkiem i powoli zdejmować liście. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju następnie wymieszać ją z mięsem i ryżem. Doprawić do smaku. na liście kapusty układać farsz i zwijać je. Ciasno ułożyć w garnku. Zalać wodą dodać 1 łyżkę smalcu oraz 2 kostki bulionowe. Dusić ok. 45 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 16.04.2012 10:45
mniam
IlonaAlbertos 05.04.2012 00:24
Uwielbiam gołąbki.
Teresa12 16.09.2011 15:22
super
Margo1 01.10.2010 08:22
ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak