Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Rozczyn: W misce wlewam 2 szklanki letniego mleka, dodaje 2 łyżki cukru oraz drożdże. Wszystko mieszam dodając mąkę do konsystencji gęstej śmietany. Odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut.

Gdy rozczyn wyrośnie dodaję: żółtko, olej, cukier waniliowy i 140 g cukru kryształu (resztę zostawiam na kruszonkę). Wszystko mieszam, aż ciasto będzie odchodziło od miski. Ponownie odstawiam do wyrośnięcia na kolejne 40 minut w ciepłym miejscu. Wkładam na blachę.


Komentarze

  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    wygląda pychowato
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszność
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszna , najlepsza z truskawkami :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    przepieknie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    przepieknie wygląda
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Robię :) to będzie mój pierwszy raz więc ciekawa jestem czy wyjdzie :)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszne
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    Wow pyszne chętnie takie zrobię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !