Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta na ciepło

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
pomidor 2
koperek 1 peczek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta na ciepło

Kroki postępowania

1
Kapustę opłukać i zetrzeć na tarce do krązania kapusty. Lekko posolic i wymieszac. Odstawić, aby zmiękła i puściła sok.
Krok 1 - Młoda kapusta na ciepło foto
2
Pomidora umyc i pokroic na ćwiartki. Szczypiorek opłukac i drobno posiekać.
Krok 2 - Młoda kapusta na ciepło foto
3
Kapustę przełożyc do garnka i dusić na małym ogniu aż będzie miękka. Doprawic do smaku solą i pieprzem. Ok. 20 minut przed koncem gotowania wrzucic pomidora i szczypiorek i podusic jeszcze, aby pomidor się rozgotował i odparowała woda z kapusty.
Krok 3 - Młoda kapusta na ciepło foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak