Sposób przygotowania

Śledzie pociąć na małe kawałki. Cebule pokroić na małą kosteczkę. Posypać nią śledzie i obłożyc plasterkami cytryny.
W osobnym naczyniu przygotować sałatkę. Ogórka drobno pokroić. Jablko obrać, wyciąc gniazda nasienne i zetrzeć na tarce do ogórka. Śmietanę wymieszac z majonezem. Doprawic do smaku. Wymieszac z ogórkiem i jabłkiem.
Sałatkę nakładać na śledzie dopiero po przełozeniu na talerz. Udekorowac plasterkami pomidora.

Komentarze

  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    barbarella

    ciekawa kombinacja:) muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !