Sposób przygotowania

Ziemniaczki młode obieramy cieniutko, myjemy i kroimy w kosteczkę. Zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości.Odcedzamy. Kalafiora gotujemy na miękko. Odcedzamy z wody. Kawałki bukietów obtaczamy w jajku i bułce tartej - kładziemy na rozgrzany olej. Podsmażamy według gustu. Umytą sałatę rwiemy na strzępy, dodajemy pokrojony pomidor i cebulę. Mieszamy z paroma łyżkami kefiru. Przyprawiamy. Całość podajemy z ziemniaczkami obsypanymi przyprawą oraz kawałkami smażonych bukietów kalafiora. Smacznego

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    kalafiorek pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !