Sposób przygotowania

Czekolade połamac na kawałki,włozyć do rondla i rozpuscic,wstawiajac do wiekszego naczynia z goraca woda.Do roztopionej czekolady dodac pokrojone na płatki masło,wymieszac na gładka masę.Żółtka odzielić od białek i kolejno,po jednym,dodawać do masy,energicznie mieszajac.Mus lekko ostudzic.Wlac alkohol,starannie wymieszac.Śmietane ubic z cukrem waniliowym i dodac do musu.Na koniec mus połączyc z ubitymi na sztywna piane białkami.Przełożyc do pucharków i chłodzić przez 2-3 godz. w lodówce.Udekorowac wisieńkami i wiórkami czekolady.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !