Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona fasolka szparagowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa zielona 40 dag
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona fasolka szparagowa

Kroki postępowania

1
Fasolkę obieramy z końcówek i myjemy. W garnku gotujemy lekko osoloną wodę . Dodajemy fasolkę szparagową i gotujemy do miękkości.
Krok 1 - Zielona fasolka szparagowa foto
2
Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła i dodajemy bułkę tartą.
Krok 2 - Zielona fasolka szparagowa foto
3
Kiedy już fasolka będzie miękka cedzakiem wyjmujemy na talerz. Polewamy fasolkę i jemy. Smacznego.
Krok 3 - Zielona fasolka szparagowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 20.09.2013 23:05
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak