Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fondue z winem jabłkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser ementaler 20 dag
ser Lajta 20 dag
ser camamber 20 dag
czosnek 1 ząbek
mąka 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
wino 300 jabłkowe

Przepis i sposób przygotowania na: Fondue z winem jabłkowym

Obrać czosnek, przecisnąć przez praskę i natrzeć naczynie do przyrządzania fondue. Wlać wino i podgrzewać. Sery kroimy na małe kawałki, wkładamy do wina i mieszamy. Gdy ser się roztopi, mieszamy mąkę z sokiem z cytryny i zagęszczamy masę serową. Pod koniec gotowania fondue doprawić do smaku pieprzem oraz gałką muszkatołową. Podajemy z chlebem pokrojonym w kostkę lub zrobionymi grzankami z chleba

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bgs1984 25.06.2012 22:14
mniam
marzenciak1985 25.06.2012 21:59
mniam
Justyna87 25.06.2012 14:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak