Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynowy krem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
marchew 1 szt
seler 1/2 szt
cebula 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 płaska łyżka
grysik 4 łyżki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowy krem

Filet opłukać i włożyć do garnka. Zlać około 2 litrami wody i zagotować. Dodać kucharek oraz obraną cebulę w całości i gotować około 30 minut na małym ogniu. Marchew, seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do zupy i gotować około 15 minut. Wsypać grysik i gotować jeszcze 5 minut. Całość dokładnie zmiksować blenderem. Zupę doprawić do smaku pieprzem oraz maggi i wlewać na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 27.06.2012 18:09
super
Marko 26.06.2012 21:28
super
halina17 25.06.2012 13:23
dobra zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak