Sposób przygotowania

Żeberka płuczemy i wkładamy od garnka. Wlewamy wodę (około 2 litry), wsypujemy przyprawę i gotujemy. Marchew, cebulę oraz pietruszkę obiermy i kroimy na niewielkie kawałki. Wrzucamy do zupy. Całość gotujemy pod przykryciem na niewielkiem ogniu około 40-45 minut. Następnie wsypujemy ryż i gotujemy około 15 minut. W szklance mieszamy koncentrat ze śmietaną. Wlewamy do zupy. Chwilę gotujemy. Doprawiamy od smaku solą oraz pieprzem. Można posypać koperkiem lub natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    parysek10

    super wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    często ją robię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    rewelacyjna:)
  • 0
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pyszna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    moja ulubiona zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    pyszna zupa
  • 0
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    klasyka najlepsza!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    lubie taka zupke :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !