Sposób przygotowania

Składniki na ciasto zagniatamy.

Cienko rozwałkowujemy i wykrawamy kółka o średnicy mniej więcej 5 cm.

Umyte jagody mieszamy z cukrem i bułką tartą.

Na każdy kawałek ciasta nakładamy po łyżeczce nadzienia i zlepiamy pierogi.

Odkładamy na blat wysypany mąką.

Gdy wszystkie będą zlepione wrzucamy je (najlepiej partiami ) do gotującej się wody delikatnie mieszając by się nie pozlepiały.

Za pomocą cedzaka wyjmujemy je po upływie około 6 minut.

Idealnie smakują ze śmietaną wymieszaną z cukrem.

Dla osób dbających o linię polecam podawać z jogurtem naturalnym.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    elka4621

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdalea

    przepysznie wyglądają!
  • 0
    original
    Opublikowano

    parysek10

    bardzo smaczne
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    jak ja to lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !