Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z truskawkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 35 dag
olej 2 łyzka
jajko 1 szt
truskawki
woda 0,5 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z truskawkami

Składniki na ciasto zagniatamy.

Cienko rozwałkowujemy i wykrawamy kółka o średnicy mniej więcej 5 cm.

Na każdy kawałek ciasta nakładamy po dużej truskawce bądź dwóch mniejszych.

Odkładamy na blat wysypany mąką.

Gdy wszystkie będą zlepione wrzucamy je (najlepiej partiami ) do gotującej się wody delikatnie mieszając by się nie pozlepiały.

Za pomocą cedzaka wyjmujemy je po upływie około 7 minut.

Idealnie smakują ze śmietaną wymieszaną z cukrem.

Dla osób dbających o linię polecam podawać z jogurtem naturalnym.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mienta 07.01.2013 19:09
Mysiunia, ja robiłam je nawet 2 dni temu z mrożonych, pychotka :)
Mysiunia 07.01.2013 16:30
Ale mi smaka narobiłaś! A do sezonu truskawkowego daleko :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak