Sposób przygotowania

Składniki na ciasto zagniatamy.

Cienko rozwałkowujemy i wykrawamy kółka o średnicy mniej więcej 5 cm.

Na każdy kawałek ciasta nakładamy po dużej truskawce bądź dwóch mniejszych.

Odkładamy na blat wysypany mąką.

Gdy wszystkie będą zlepione wrzucamy je (najlepiej partiami ) do gotującej się wody delikatnie mieszając by się nie pozlepiały.

Za pomocą cedzaka wyjmujemy je po upływie około 7 minut.

Idealnie smakują ze śmietaną wymieszaną z cukrem.

Dla osób dbających o linię polecam podawać z jogurtem naturalnym.

Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    Ale mi smaka narobiłaś! A do sezonu truskawkowego daleko :(
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mienta

    Mysiunia, ja robiłam je nawet 2 dni temu z mrożonych, pychotka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !