Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami w sosie z gorgonzoli

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 2 szt
GORGONZOLA 100 g
bulion warzywny 450 ml
śmietana 2 łyżka
mąka 1 łyżka
suszone pomidory z czosnkiem 1 łyżka
masło 2 łyżki
suszone pomidory 0,5 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami w sosie z gorgonzoli

Polędwiczki kroimy na 2 cm plasterki.

Nacieramy suszonymi pomidorami z czosnkiem.

Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy mięso z obu stron.

W tym czasie do gotującego się bulionu dodajemy śmietanę dokładnie rozmieszaną z mąką.

Dokładnie mieszamy i dodajemy pokrojony w kawałeczki ser.

Na małym ogniu gotujemy aż się rozpusci od czasu do czasu mieszając.

Do podsmażonego mięsa dodajemy suszone pomidory z oleju i całość zalewamy sosem.

Dusimy jeszcze przez jakieś 10 minut.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 16.12.2015 10:33
smaczny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak