Sposób przygotowania

Żółtko ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę.

Stopniowo dodajemy do niej mleko dalej ucierając.

Wlewamy mieszankę do garnuszka i na małym ogniu gotujemy często mieszając.

Gdy masa zgęstnieje, odstawiamy do ostudzenia.

Banany kroimy i miksujemy na papkę dodając do niej sok z cytryny.

Śmietankę ubijamy na sztywno po czym dodajemy do niej wystudzoną masę i banany.

Delikatnie ale dokładnie mieszamy i w plastikowym pojemniku wkładamy do zamrażarki.

Po około 30 minutach dodajemy startą na dużych oczkach gorzką czekoladę.

Mieszamy i ponownie wkładamy do zamrażarki.

Lody są gotowe po ok. 4 godzinach.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    magdalea

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    :) pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !