Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops z różnych mięs

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso 1 kg królicze, z drobiu i wieprzow
słonina 250 g pokrojona w cienkie paski
śliwki suszone 250 g
jajko 3 szt
kajzerka 2 szt
mleko pół szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
białe wino 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Klops z różnych mięs

Mięsa zemleć w maszynce z drobnym sitkiem. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, dodać do mięsa. Wbić jajka i wyrobić masę, doprawiając ją ziołami, solą i winem. Wstawić do lodówki. Formę wyłożyć słoniną i układać warstwy mięsa, śliwek i słoniny. Na wierzchu rozłożyć słoninę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st na ok 1 godz. Gotowy klops posypać pieprzem, estragonem i gałką muszkatołową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 24.08.2012 13:15
wspaniały smak
parysek10 25.06.2012 14:01
musi być wspaniały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak