Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drobiowe szaszłyki z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka 2
cukinia 2
papryka żółta 2
papryka czerwona 2
bakłażan 1

Przepis i sposób przygotowania na: drobiowe szaszłyki z warzywami

Mięso umyj, pokrój w paski i włóż na 2godziny do marynaty(1/2 szklanki oliwy zmieszaj z sokiem i skórka startą z jednej cytryny, dodaj3 łyżki posiekanych świeżych ziół: koperku, natki, oregano, rozmarynu, szałwii). Cukinie potnij w plastry. Papryki oczyść z gniazd nasiennych , białych błonek i przekrój na pół. Bakłażan pokrój w plasterki, posól i odłóż na 10 minut. opłucz, osusz i posmaruj oliwą. Mięso wyjmij z marynaty, nabij na szpadki, posmaruj oliwą i opiecz na mocno ogrzanym grillu. Przygotowane warzywa piecz na ruszcie, przewracając co jakiś czas, by się równomiernie przypiekły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 04.07.2012 18:16
wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak