Sposób przygotowania

Mięso umyj, pokrój w paski i włóż na 2godziny do marynaty(1/2 szklanki oliwy zmieszaj z sokiem i skórka startą z jednej cytryny, dodaj3 łyżki posiekanych świeżych ziół: koperku, natki, oregano, rozmarynu, szałwii). Cukinie potnij w plastry. Papryki oczyść z gniazd nasiennych , białych błonek i przekrój na pół. Bakłażan pokrój w plasterki, posól i odłóż na 10 minut. opłucz, osusz i posmaruj oliwą. Mięso wyjmij z marynaty, nabij na szpadki, posmaruj oliwą i opiecz na mocno ogrzanym grillu. Przygotowane warzywa piecz na ruszcie, przewracając co jakiś czas, by się równomiernie przypiekły.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    wyśmienite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !