Sposób przygotowania

Truskawki wymyj, osącz, usuń szypułki. Połowę owoców pokrój na małe kawałki.Dodaj 2 płaskie łyżki cukru i sok z cytryny,zmiksuj na gładka,puszysta masę.Serek homogenizowany utrzyj z chudym twarogiem,jogurtem i 3 łyzkami cukru.Dodaj cukier waniliowy i skórkę cytrynowa.Śmietankę ubij na sztywno i połacz z kremem twarogowym.Nastepnie dodaj zmiksowane truskawki i delikatnie wymieszaj tak,aby w białym kremie powstawały czerwone paski.Krem przełóz do duzej salaterki.Wstaw do lodówki,ochłodz.Resztę truskawek pokrój na połówki,wymieszaj z pozostałym cukrem.Tuż przed podaniem umiesc owoce na kremie.Deser udekoruj listkami mięty.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !