Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muss truskawkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskakwi 1/2 kg
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 szt
cukier
galaretka niebieska

Przepis i sposób przygotowania na: Muss truskawkowy

Truskawki obieramy dajemy do malaksera . Dosypujemy cukru do smaku i wszystko miksujemy na mus. Żelatynę zależy ile będziemy mieć truskawek ok 2 łyżki rozpuszczamy w gorącej wodzie .Mieszamy dobrze do rozpuszczenia i wlewamy do truskawek . Jeszcze raz miksujemy . Rozlewamy do foremek. Galaretkę niebieską robimy według przepisu u dajemy do stężenia . Twarda kroimy w kawałki i ozdabiamy deser.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 19.08.2012 17:16
rewelacja
Andysz 25.06.2012 15:56
super;)
daria2911 25.06.2012 10:27
rewelacja
iwa643 25.06.2012 07:17
polecam pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak