Sposób przygotowania

Do mięsa dodajemy 1 jajko, szczyptę soli i pieprzu i 1/2 łyzeczkę ziół prowansalskich. Wyrabiamy mięso, dodając kilka łyżek bułki tartej aby powstała gęsta masa mięsna.
Cebulę szatkujemy i przesmażamy na rozgrzanym tluszczu. Dodajemy pokrojonę w kostkę pieczarki i całość dokładnie dusimy. Odparowujemy nadmiar wody i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i ziołami prowansalskimi.
Z mięsa formujemy mały placuszek. Na środek kładziemy trochę nadzienia pieczarkowego i zalepiamy, formując zgrabny kotlet. Każdy kotlet panierujemy w rozbetłatnych jajkach doprawionych solą i pieprzem i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Apetyczny kotlecik :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo je lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    świetny pomysł, na pewno wypróbuję
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    taki uwielbiam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    pyszne kotleciki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczny kotlecik
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    babi17

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kala9287

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    lubię mielone z dodatkami, a pieczarki smakują wybornie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !