Sposób przygotowania

mąkę przesiać na stolnicy dodać szczyptę soli,1/4kost.masła,twaróg i jajko i zagnieść ciasto na jednolitą masę zawinąć je w folię aluminiową i wstawić do schłodzenia do lodówki na godzinę.Szparagi obrać,odciąć twarde końcówki,związać we wiązki.Do wysokiego naczynia wlać wodę osolić dodać cukier do smaku i łyżeczkę masła włożyć szparagi główkami do góry i gotować 5min.Zioła opłukać posiekać.Schłodzone ciasto rozwałkować na placek 22x32cm.i wyłożyć natłuszczoną formę,rozłożyć szparagi.Śmietany wymieszać ze sobą i pozostałymi jajkami,posiekanymi ziołami i skórką pomarańczową,doprawić do smaku solą,pieprzem i gałką muszkatołową wymieszać i polać szparagi.Wstawić do piekarnika na 50min.w temp.180st.podawać na ciepło.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajna propozycja na obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciekawy przepis, nie jadłam takich

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !