Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
jabłko 1 szt
sól szczypta
pieprz szczypta
olej 3 łyżki
woda 3 łyżki
oregano 0,5 łyżeczki
kolendra 0,5 łyżeczki
papryka szczypta
bazylia 0,5 łyżeczki
kapusta biała 1/4 główki

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z kapusty

Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na chwilę. Marchwe i jabłko obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Kapustę lekko odcisnąc, połączyć z marchewką i jabłkami. Do słoika wlać wodę, olej(lub oliwę z oliwek), wsypać zioła (świeże lub suszone), pieprz i paprykę, zakręcić i mocno wstrząsnąć Jeśli używamy ziół suszonych odstawić na chwilę. Polać kapustę z marchewką i jabłkiem ok 15 min przed podaniem, wymieszać.
Doskonały dodatek do obiadu.
Można użyć gotowego sosu włoskiego w torebkach i przygotować go zgodnie z przepisem.
Świetnie smakuje również, gdy dodamy majonez.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BeataJ 07.10.2012 22:54
Można dodać też drobno posiekaną cebulę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak