Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki z czereśniami, twarożkiem i kokosem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 200 g
cukier kryształ 7 łyżek
wiórki kokosowe 1/2 szklanki
jabłko 200 duże
czereśnie 4 szklanki
twaróg 300 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki z czereśniami, twarożkiem i kokosem

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ser biały kroimy w kostkę i mieszamy z ugotowanym makaronem, kokosem i cukrem. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą, przekładamy do niego 3/4 makaronu, wykładamy czereśnie i przykrywamy resztą makaronu. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, rozkładamy na wierzchu makaronu, układamy pozostałe czereśnie. Zapiekamy około 30 minut pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agiatis 02.07.2012 22:35
Pięknie podane;)
iziona 25.06.2012 07:56
Wyglada apetycznie, ale tak jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak