Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z mięsem i ryżem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 250 g
marchewka
ryż 3 łyżki
koper posiekany 1,5 łyżki
bulion drobiowy 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarnka
papryka czerwona 1 szt
kapusta biała 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z mięsem i ryżem

Kostki bulionowe rozpuścić w 1,5 litrze gorącej wody. Mięso pokroić na kawałki,dodać do bulionu i gotować do miękkości z liściem laurowym i zielem angielskim. Warzywa oczyścić. Kapustę,paprykę pokroić w kostkę. Marchewkę pokroić w plasterki. Warzywa wraz z ryżem dodać do wywaru z ugotowanym mięsem i gotować około 15 minut. Doprawić solą i pieprzem, dodać koper.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 13.10.2015 14:10
zupka na pewno pyszna ale nie używam kostek
romanrafal
romanrafal 27.07.2013 11:12
smaczna zupka
cukiereczek 01.04.2013 09:17
bardzo smaczna Polecam
agunesu 24.06.2012 21:27
dawno nie jadlam jarzynowej a taka lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak