Sposób przygotowania

Namoczoną fasolę zalać 3 litrami wody i gotować( od czasu do czasu dolewać wody). Po kilkunastu minutach dołożyć pokrojoną marchewkę i plaster selera. Posolić , wrzucić masło i gotować dalej aż do miękkości fasoli. Pod koniec gotowania dodać posiekane śliwki i gotować razem jeszcze około 15 minut. Doprawić.
Tuż przed podaniem zabielić zupę śmietaną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Pierwszy raz robiłam taką zupę, bo polecała mi ją koleżanka- miałam opory, ale zupa była bardzo smaczna:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    no ciekawe polaczenie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    może być dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !