Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z mięsem i kaszą gryczaną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 300 g
kasza gryczana 100 g
pieczarki 200 g
marchewka 1 szt
kapusta biała 150 g
cebula 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki
olej
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z mięsem i kaszą gryczaną

Kaszę gryczaną prażoną ugotować według przepisu na opakowaniu. Mięso pokroić w kostkę.W rondlu rozgrzać olej, dać mięso,podsmażyć. Dodać cebulę,pieczarki pokrojone w kostkę, podsmażyć. Marchewkę obrać pokroić w plasterki a paprykę i młodą kapustę w kostkę i wrzucić do pozostałych składników. Wszystko podlać wodą,przyprawić do smaku
przyprawą do potraw. Dusić do miękkości mięsa i warzyw. Na koniec duszenia dodać kaszę gryczaną, posiekaną natkę pietruszki,wymieszać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 23.08.2012 22:57
ekstra gulasz;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak