Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa dyniowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka 60 dag
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziarenka ziela angielskiego 2-4
marchewka 2
kawałek selera
ziemniaczki 3-4
dynia 60 dag
sól i pieprz do smaku
dowolne zioła do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa dyniowa

Mięso opłukać i włożyć do garnka zalewając je wodą. Wsypać przyprawy i gotować ok. pół godzinki. następnie dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, ziemniaki, selera i cebulę. Gotować aż warzywa będą miękkie. Następnie dodać dynię. Doprawić do smaku i ponownie zagotować. Przed podaniem dodać zioła lub udekorować zupkę już na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 01.12.2012 04:37
mmm super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak