Sposób przygotowania

1. Włoszczyznę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, zalać dwoma litrami wody.
2. Dodać kostkę rosołową, zacząć gotować.
3. Z porów odciąć zielone części, resztę starannie umyć i pokroić w talarki.
4. Ziemniaki pokroić w niewielką kostkę.
5. Pory i ziemniaki włożyć do gotujących się warzyw.
6. Gdy kartofle będą miękki, dodać pokrojoną w półplasterki, podsmażoną kiełbasę.
7. Podprawić zupę śmietaną wymieszaną z mąką i zagotować.
8. Doprawić do smaku.
9. Podawać posypaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    Moj synek ją uwielbia!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    fajny pomysł;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !