Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porowa z kiełbasą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1/2 kg
kiełbasa 300 g
włoszczyna bez pora i kapusty
ziemniaki średnie 3 szt
śmietana 12% 0,5 szklanki
mąka 1 łyżka
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porowa z kiełbasą

1. Włoszczyznę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, zalać dwoma litrami wody.
2. Dodać kostkę rosołową, zacząć gotować.
3. Z porów odciąć zielone części, resztę starannie umyć i pokroić w talarki.
4. Ziemniaki pokroić w niewielką kostkę.
5. Pory i ziemniaki włożyć do gotujących się warzyw.
6. Gdy kartofle będą miękki, dodać pokrojoną w półplasterki, podsmażoną kiełbasę.
7. Podprawić zupę śmietaną wymieszaną z mąką i zagotować.
8. Doprawić do smaku.
9. Podawać posypaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 01.12.2012 04:38
fajny pomysł;)
Zofia12 09.07.2010 12:27
Moj synek ją uwielbia!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak