Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos ze świeżych kurek

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 1/2 kg
śmietana 200 ml
sól
pieprz
masło 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos ze świeżych kurek

Grzyby oczyścić, większe przekroić. Podsmażyć na maśle, dodać śmietanę, dusić na małym ogniu do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 22.10.2013 23:42
wygląda i smakuje super!
Iwusia 16.07.2013 23:56
idealny dla miłośników grzybków
czekoladka_m 20.02.2013 10:55
A ja z kolei uwielbiam je zbierać
Granita 20.02.2013 10:20
uwielbiam kurki,ale jeść-zbierać nie
caralajna 27.07.2012 21:06
z młodymi ziemniaczkami na pewno świetnie smakuje
czekoladka_m 26.06.2012 20:08
A ja uwielbiam zbierać grzyby, w szczególności kurki:):)
anemon 26.06.2012 10:08
Ja tam nie umię zbierać grzybów, ale jak się u mnie pojawią na targu, to koniecznie muszę zrobić taki sos. Twój mega apetycznie się prezentuje.
czekoladka_m 25.06.2012 19:31
Iwonko, my byliśmy w niedzielę i już są kurki:):)
iziona 25.06.2012 07:59
Ale mi narobiłaś smaka, a widziałam, ze sa już w sprzedaży
elka4621 24.06.2012 21:20
pycha
Paweł10 24.06.2012 20:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak