Sposób przygotowania

Biszkopty (lub inne ciastka np. jeżyki, herbatniki, hity itp) rozdrabniamy w blenderze. Margarynę roztapiamy w rondelku, odstawiamy do ostygnięcia.
Następnie rozpuszczoną margarynę wlewamy do rozdrobnionych biszkoptów i mieszamy dokładnie.
Formę (do tarty lub tortownicę) smarujemy margaryną, wykładamy powstałą masę i ubijamy. Wstawiamy formę do lodówki na ok. 1 godzinę.
Żelatynę rozrabiamy w niewielkiej ilości wrzącej wody (tak by się całkowicie rozpuściła) i odstawiamy by ostygła. W tym czasie przygotowujemy bitą śmietanę według instrukcji na opakowaniu na sam koniec wlewamy żelatynę i ponownie ubijamy.
Bitą śmietanę wykładamy na wcześniej przygotowany spód, wykładamy truskawki i jagody i ponownie wstawiamy do lodówki na ok 2 godziny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacyjna;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    smacznie się prezentuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    ale super:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !