Sposób przygotowania

Truskawki zmiksować z cukrem, przetrzeć przez siteczko nylonowe by pozbyć się pesteczek. Do musu truskawkowego dodać otartą skórkę z limonki. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem na puszystą masę. Podłużną formę typu keksówka wyłożyć folią spożywczą tak by wystawała poza brzegi formy, to ułatwi wyjęcie deseru. Na sam dół ukośnymi smużkami wylewamy odrobinę musu truskawkowego, deser będzie ładnie wyglądał po wyjęciu z formy. Następnie wylewamy delikatnie połowę masy śmietanowej i połowę musu truskawkowego, delikatnymi ruchami lekko przemieszać obie warstwy. Na to ponownie wylewamy resztę masy śmietanowej i resztę musu truskawkowego i ponownie delikatnie przemieszać. Brzegi folii lekko założyć do środka i wstawiamy deser do zamrażalnika na kilka godzin. Ja deser przygotowałam wieczorem, więc dopiero na drugi dzień zajadaliśmy. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Polecam, wychodzą wyśmienite :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    piękny
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    smakowite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agus1

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    pyszny deser;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    ale bym teraz zjadła.. mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona32

    deserek całkiem smaczny i ładnie wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    mniam mniam pycha deserek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ppaulina

    pyszny deser;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !