Sposób przygotowania

Mięso opłócz,osusz.Ntrzyj sola,pieprzem,roztartym czosnkiem oraz ziołami.Skrop sokiem z cytryny,polej winem,odstaw na 1-2 godz.w chłodne miejsce.Mieso włóz do brytwanny,polej marynata,skrop oliwa,podlej wodą.Piecz ok.30 minut w 200 st.C.Następnie obłóż je pokrojonymi wczesniej warzywami-posyp je ziołami,skrop oliwa.Piecz jeszcze ok.25 minut,podlewajac wytwarzajacym się sosem.Żeby ładnie pieczen wyglądała,warto uformować,obwiazując je bawełnianym sznurkiem.w ten sposób pieczeń zyska ładny kształt i łatwiej będzie się ją kroić.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    klaudia879

    muszę skorzystać z tego przepisu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !