Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa gulaszowego wieprzowego 700 g
cebula 1
cukinia 1
pieczarek 250 g
słodkiej papryki 1 łyżka
piri piri 1 łyżeczka
przyprawy ognisty smok 1 łyżeczka
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziela angielskiego 2
wody 500 ml
mąki ziemniaczanej 1 łyżka
Bulion grzybowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Mięso pokroić jeśli są duże kawałki. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, wsypać paprykę i ja podsmażyć. Wrzucić mięso, podsmażyć. Paprykę, cukinię i cebulę pokroić w sporą kostkę, pieczarki pokroić na ćwiartki ( jeśli są duże to drobniej ). Do podsmażonego mięsa wrzucić warzywa i pieczarki i chwilę smażyć od czasu do czasu mieszając. Wszystko podlać wodą, dodać przyprawy oraz kostkę i dusić do miękkości mięsa. W razie potrzeby jeszcze doprawić do smaku. Na koniec w niewielkiej ilości wody wymieszać mąkę ziemniaczaną i zagęścić nią gulasz. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 29.06.2012 06:39
lubię taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak