Sposób przygotowania

Margarynę stopić i przestudzić.
Mąkę przesiać z maka ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia i czekoladą.
Wsypać cappuccino i wymieszać.
Jajka wbić do miski, wsypać cukier i cukier waniliowy i ubijać aż będą białe.
Cały czas ubijając wsypać mieszankę mąki i wyrobić na gładkie ciasto.
Na koniec wlać chłodną margarynę i ponownie dokładnie wymieszać.
Tortownicę z kominkiem o średnicy 23 cm wysmarować olejem i wysypać mąką, wlać masę.
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 50 minut.
Po upieczeniu ciasto wyjąć z tortownicy, wystudzić i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ankha

    Kawa,..czekolada.Ależ musiało pachnieć dookoła gdy piekłaś to ciasto:)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    oj tak, pachniało pięknie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    jak zawsze pięknie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    muszę spróbować wygląda apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !