Sposób przygotowania

Cukinię dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w 2 centymertowe talarki. Bułkę i mąkę wsypujemy do osobnych miseczek. Jajka rozbijamy z odrobiną soli i pieprzu. Na patelni rozgrzewamy olej. Cukinie obtaczamy w mące, potem moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Gdy wszystka cukinia jest już usmażona, smarujemy naczynie żaroodporne masłem i wykładamy placki. Ser żółty ścieramy na tarce i posypujemy po wierzchu, na ser polewamy ketchup. Całość posypujemy koperkiem. Zapiekamy w piekarniku około 20minut w temperaturze 180stopni. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    tom

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    tom

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    też takie robię, super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    ciekawy przepis;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    mmm pycha!;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !