Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 6 sztuk
papryka czerwona 1/2 sztuki
cebula biała 1
dymki 3
sos teriyaki 8 łyżek
oliwa 2
boczek 6 plastrów
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
żółta papryka 1/2 sztuki
Karkówka z grilla Prymat 1 łyżka
cukinia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z grilla

Mięso opłukać, osuszyć.

Cebulę obrać, pokroić w plastry. Przygotować marynatę: sos teriyaki wymieszać z oliwą i łyżką przyprawy do karkówki. Zalać mięso z plastrami cebuli.

Odstawić na godzinę do lodówki.

Paprykę pokroić na kawałki, cukinię na plastry, dymki oczyścić, przekroić wzdłuż na pół.

Mięso wyjąć z marynaty. Na karkówce układać po plastrze boczku, kawałku papryki, plastrze cukini, połówce dymki. Całość spiąć wykałaczką.

Grillować na gorącym ruszcie ok.20 minut, odwracając w trakcie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak