Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„KIEŁBASA” Z ZIEMNIAKÓW ZE SŁONINĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
słonina 300 gram
jelito wieprzowe 0,5 metra
ziemniaki 16 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: „KIEŁBASA” Z ZIEMNIAKÓW ZE SŁONINĄ

Ziemniaki zetrzeć na tarce o małych otworach, osolić. Słoninę pokroić w drobną kostkę, to samo zrobić z cebulą – razem usmażyć i dodać do masy ziemniaczanej. Umyte jelito napełnić masą ziemniaczaną i zawiązać z obu stron. „Kiełbasę” obsmażyć z obu stron na patelni z tłuszczem, następnie wstawić do piekarnika na 25 minut do zapieczenia. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

etka 04.09.2012 09:49
pierwsze słyszę ;)
Mariposas 24.08.2012 21:53
ciekawy przepis, tylko skąd wziąć jelito wieprzowe :)
babcia
babcia 02.08.2012 23:03
smaczna
babcia
babcia 02.08.2012 23:03
smaczna
maciek7 30.07.2012 21:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak