Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko. Pory oczyścić, odciąć ciemnozielone końce liści, a białe cebulki ugotować na półtwardo w osolonej i lekko osłodzonej wodzie. Odcedzić. Mięso umyć, odcedzić, pokroić na kawałki i zrumienić na maśle. Poddusić z posiekaną w kostkę cebulą, podlewając bulionem z kostki. W wysmarowanym maśle żaroodpornym naczyniu ułożyć połowę ryżu, na niej - półmiękkie mięso z sosem, pokrojone na pół pory i resztę ryżu, każdą warstwę oprószać solą i pieprzem oraz skrapiać topionym masłem. Posypać bułką tartą i zapiec w piekarniku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !