Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z drobiu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 i 1/2 szkl
mięso z udźca indyczego 360 g
masło 3 łyżki
por 5 szt
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do posypania
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
tymianek do smaku
bulion warzywny 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z drobiu

Ryż ugotować na sypko. Pory oczyścić, odciąć ciemnozielone końce liści, a białe cebulki ugotować na półtwardo w osolonej i lekko osłodzonej wodzie. Odcedzić. Mięso umyć, odcedzić, pokroić na kawałki i zrumienić na maśle. Poddusić z posiekaną w kostkę cebulą, podlewając bulionem z kostki. W wysmarowanym maśle żaroodpornym naczyniu ułożyć połowę ryżu, na niej - półmiękkie mięso z sosem, pokrojone na pół pory i resztę ryżu, każdą warstwę oprószać solą i pieprzem oraz skrapiać topionym masłem. Posypać bułką tartą i zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 11.07.2012 11:17
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak