Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka zebra

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
mąka 2 szkl
cukier 1,5 szkl
olej 1 szkl
orenżada 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 3 łyżki
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka zebra

Białka ubić na sztywno, dodac żółtka, cukier, mąkę, proszek, olejek. Wyrobić. Dodać olej, orenżadę, wyrobić na jednolitą masę. Masę podzielic na polowy, do jednej dodać kakao, a do drugiej kakao. Wlewać ciasto do keksówki na przemian po łyżce. Piec w temp 180, ok 30 min.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak