Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś faszerowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łagodna musztarda 2 łyżki
masło 1 łyżka
jajko 1 szt
sól do smaku
cukier do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
marchew 1 szt
pietruszka korzeń 1 szt
seler 3 łodygi
por 2 szt
ziele angielskie 3 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 ziarna
łosoś dzwonka 4-6 szt
tymianek 1 (świeży)
krakersy 3 pokruszone

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś faszerowany

Z warzyw z dodatkiem soli, czarnego pieprzu i ziela angielskiego ugotować wywar. Utrzeć masło, dodać zmiksowany tymianek, "mączkę krakersową" i musztardę. Doprawić solą, cukrem i białym pieprzem. Wbić jajko, wymieszać. Nadzieniem wypełniać dzwonka, układać je na specjalnej wkładce do gotowania ryb. Umieścić na naczyniu z wrzącym wywarem i trzymać pod przykryciem na ogniu ok. 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak