Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca po włosku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
rosół 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
szpinak 300 g
masło 1 łyżka
jajko 1 szt
śmietanka 1 szkl
ementaler(starty) 1 łyżka
cielęcina bez kości 1,5 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca po włosku

Przyrządzić nadzienie. Stopić masło, włożyć pokrojony szpinak. Poddusić, wymieszać ze śmietaną. Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem i serem. Dusić, aż odparuje płyn. Wbić roztrzepane jajko. Mięso umyć, osuszyć. Nadcinać mięśnie, aby powstał płat. Ułożyć na nim nadzienie, zwinąć, związać nicią, natrzeć solą, pieprzem i papryką. Włożyć do natłuszczonej oliwą brytfanny, zrumienić, wlać rosół i wstawić do piekarnika na ok. 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak