Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oliwie. Dodać zmiażdżony czosnek i drobno posiekaną papryczkę chili. Wrzucić umyty szpinak, doprawić do smaku bazylią, oregano, solą i pieprzem Smażyć aż szpinak zwiędnie i będzie miękki. Na suchej patelni zrumienić drobno posiekane lub zmiażdżone orzechy włoskie. Dodać do szpinaku. Do sosu wrzucić makaron i wymieszać tak, aby oliwa pokryła równomiernie wszystkie nitki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    etka

    coś w moim guście ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !