Sposób przygotowania

RYBA: Rybę oczyszczamy, dokładnie myjemy (zostawiamy głowę i ogon) polewamy z każdej strony sokiem z połowy cytryny, dużo solimy, dodajemy zioła (ja użyłam suszonych). Odstawiamy na pół godziny. Mąkę z bułką tartą mieszamy, obtaczamy w niej rybę i od razu wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy z każdej strony (tak aby skórka była chrupiąca:)

RYŻ: Do torebki wrzucamy ryż , pokrojoną w krążki marchewkę, zagotowana wodę (1,5 szkl) mieszamy z łyżką vegety, zalewamy ryż z marchewką, dodajemy 2 łyżki masła. Gotujemy w mikrofali na pełnej mocy ok 10minut.

PODANIE: Ryba idealnie smakuje z cytryną i plasterkiem masełka.

Smacznego!!!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    pierwszy czy nie ale ładnie zrumieniony
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    bardzo ladnie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Uhm zjadło by sie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    pyszności;)
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    z ryżem jeszcze nie podawałam,ale pomysłowo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !