Sposób przygotowania

Rybę dokładnie myjemy, odcinamy głowę i ogon, filetujemy (delikatnie nożem wyciągamy ości kręgosłupa razem z kręgosłupem), przyprawiamy solą , pieprzem, przyprawą do ryb, cytryną, odstawiamy do lodówki.
Pieczarki kroimy na ćwiartki, smażymy na 2 łyżkach masła, przyprawiamy solą, pieprzem.(woda powinna cała wyparować)
Rozkładamy rybę, nakładamy pieczarki, zszywamy grubą nicią (tak aby po usmażeniu można było tylko ją wysunąć)
Panierujemy rybę w jajku i bułce tartej, smażymy na oleju.

Dobrze smakuje z ryżem, pomidorkami, podawać koniecznie z plasterkiem masła (ja układam sobie pod rybkę i jak się stopi namaczam każdy kąsek :D,

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda świetnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Pstrąg plus pieczarki - to mus być pyszne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Bardzo fajne danie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    super dobre
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    jejciu! Ale bym zjadła takiego pstrąga :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    uwielbiam pstragi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !