Sposób przygotowania

Ugotowane jajko obrać ze skorupki pokroić w kostkę.Szparagi opłukać odciąć twarde końcówki i związać w pęczki.W wysokim garnku zagotować wodę z solą,masłem i szczyptą cukru włożyć szparagi główkami do góry przykryć i gotować ok.15min.Cebulę obrać pokroić w kostkę.Zioła umyć osuszyć i drobno posiekać.Twarożek utrzeć z mlekiem i śmietaną dodać pokrojone jajko,cebulę i zioła,doprawić do smaku solą i pieprzem oraz szczyptą cukru dokładnie wymieszać.Wiązki szparagów wyjąć i ułożyć na półmisku polać sosem po boku układać plastry szynki i udekorować odłożonymi ziołami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !