Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagi w sosie ziołowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 1 kg.
masło 1/4 kost.
cukier 1 łyżeczka
trybula 1/2 pęczka
Szczypiorek cienki 1/2 pęczka
pieprz i sól
mleko 1/4 szkl.
śmietana kremówka 1/4 szkl.
szynka parmeńska 8 plastrów
twarożek 15 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi w sosie ziołowym

Ugotowane jajko obrać ze skorupki pokroić w kostkę.Szparagi opłukać odciąć twarde końcówki i związać w pęczki.W wysokim garnku zagotować wodę z solą,masłem i szczyptą cukru włożyć szparagi główkami do góry przykryć i gotować ok.15min.Cebulę obrać pokroić w kostkę.Zioła umyć osuszyć i drobno posiekać.Twarożek utrzeć z mlekiem i śmietaną dodać pokrojone jajko,cebulę i zioła,doprawić do smaku solą i pieprzem oraz szczyptą cukru dokładnie wymieszać.Wiązki szparagów wyjąć i ułożyć na półmisku polać sosem po boku układać plastry szynki i udekorować odłożonymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 01.12.2013 13:10
ciekawy przepis
Grazyna0211 09.11.2012 09:46
pyszne danie
Seba 13.10.2012 14:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak