Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rurki z ciasta francuskiego z bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
jajko
masło do smarowania foremek
cukier
śmietana kremówka 1 kubek
cukier puder 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: rurki z ciasta francuskiego z bitą śmietaną

ciasto francuskie rozłożyć i kroić nożem lub radełkiem paski 2,5cm.jeśli trzeba to najpierw rozwałkować.foremki natłuścić masłem i zawijać paski tak aby odrobinę na siebie nachodziły posmarować rozkłóconym jajkiem i obtaczać w cukrze układać na blasze i upiec w temp.180st.ok.20min.na złoty kolor.Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem nakładać do szprycy lub rękawa cukierniczego i wypełniać wystudzone rurki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak