Sposób przygotowania

Czereśnie drylujemy i zostawiamy na sicie. Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywną pianę, zalewamy je wrzącym tłuszczem (margaryną roztopioną) czekamy 2 minuty. Całość ubijamy robotem aż składniki się połączą i dodajemy po jednym żółtku ciągle ucierając, mąkę wymieszaną z proszkiem i budyniem. Ciasto wylewamy na natłuszczoną blaszkę na wierzch układamy czereśnie. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 45 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    to ciasto zawsze znika z mojego stołu najszybciej! jest super
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    mam dużo czereśni, więc na pewno wypróbuję
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pyszotka, teraz sezon na nie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    do niedzielnej kawki w sam raz:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !